Aequo вчергове визнано у міжнародному довіднику Chambers Europe 2024

15 Березеня 2024

Міжнародний довідник Chambers Europe вкотре визнав високу репутацію Aequo у чотирьох категоріях, які досліджувалися в Україні для видання 2024 року:

  • Конкурентне / Антимонопольне право,

  • Корпоративне право та злиття і поглинання,

  • Вирішення спорів,

  • Інтелектуальна власність.

9 юристів Aequo високо рекомендовано у відповідних практиках:

Chambers Europe відзначає потужну команду практики вирішення спорів Aequo, яка здобула високу репутацію у сфері міжнародного інвестиційного та комерційного арбітражу, включаючи вирішення спорів, у яких задіяні компанії нафтогазового сектору. Довідник відзначає активну участь фірми у вирішенні транскордонних судових спорів та забезпеченні виконання арбітражних рішень в Україні. Також зазначено, що команда практики добре зарекомендувала себе у вирішенні національних корпоративних спорів, у тому числі у справах про стягнення великих обсягів заборгованості.

У своєму огляді дослідники зазначають, що команда практики злиттів і поглинань Aequo продовжує активно співпрацювати з фондами прямих інвестицій, а також великими українськими та міжнародними компаніями. Команда супроводжує національні та міжнародні угоди зі злиття та поглинання, а також проєкти зі створення спільних підприємств. Вона має значний досвід супроводу угод у сфері прямих інвестицій, представляючи інтереси фондів прямих інвестицій та венчурних компаній.

У розділі довідника, присвяченому конкурентному та антимонопольному праву, відзначається сильна команда Aequo, яка консультує з різних питань, включаючи зловживання домінуючим становищем та картельні розслідування. Фірма допомагає клієнтам отримати дозвіл на концентрацію та консультує щодо дотримання вимог комплаєнсу під час укладання комерційних контрактів та угод про співпрацю.

Команда практики інтелектуальної власності Aequo супроводжує вирішення спорів щодо захисту від порушень прав на патенти, торговельні марки та авторські права в органах влади та судах. Вона також бере активну участь у широкому спектрі цивільних та кримінальних проваджень, у тому числі у справах про контрафактну продукцію. Дослідження наголошує на різноманітності клієнтської бази фірми, що включає як міжнародні, так і українські компанії у таких галузях, як фармацевтика, ТМТ і промислові компанії.

Незважаючи на війну, що триває, Aequo продовжує підтримувати бізнес в Україні, працюючи з великими міжнародними корпораціями та вітчизняними гравцями, зокрема з банківського, сільськогосподарського, інфраструктурного, ІТ, оборонного, фармацевтичного, роздрібного та енергетичного секторів.

Chambers Europe оцінює найкращих юристів та юридичні фірми по всій Європі, надаючи клієнтам юридичних фірм та юридичним консультантам незамінну інформацію та аналітику ринку. У зв'язку з війною, що триває в Україні, команда Chambers Europe змінила підхід до дослідження юридичного ринку України, обмеживши свої рейтингові дослідження лише найбільш активними, на думку дослідників, практиками.